Anslutning till Cloud ifrån Windows

1. Klicka på start-menyn och skriv mstsc för att sedan trycka på Enter eller klicka på ikonenAnslutning till fjärrskrivbord eller mstsc.

Windows 10

Windows 8 & 8.1

Windows 7

2. Skriv in adressen till ert cloud vilket troligtvis är cloud.företagsnamn.se alltså t.ex. cloud.remote24.se. Fungerar inte detta kan ni höra av er till oss. För att spara en ikon på skrivbordet för att förenkla anslutningen till cloud kan man klicka på Visa Alternativ.

3. Klicka där efter på Spara som och spara ikonen förslagsvis på skrivbordet och kalla den t.ex. Cloud eller Cloud <företagsnamn>

4. Starta sedan cloud genom att trycka på Anslut eller stäng rutan som är uppe och dubbel-klicka istället på ikonen du sparade på skrivbordet (eller vart du valde att spara den).

5. Kommer denna ruta upp kan ni bocka i "Fråga mig inte igen..." för att slippa se denna ruta igen.

6. Står inte din mailadress vid inloggning klicka på Använd ett annat konto och fyll sedan i din mail och ditt lösenord för att där efter klicka på ok.

Inställningar för anslutning till cloud

För att göra ändringar i anslutningen till Cloud, så högerklicka på er Cloud ikon, och välj där ”redigera”

För att ta med sig skrivare man har installerade på datorn in i cloud så får man välja att bocka i bocken ”Skrivare” under fliken Lokala resurser. Är det så att man väljer att ta med sig sina egna skrivare, så blir alltid den skrivare som du har som standard på din dator, även standard i Cloud.

Vill man dessutom ta med sig sina hårddiskar eller USB minnen in i Cloud. Välj att klicka på knappen ”Mer..” under ”Skrivare”. Där kan man sedan välja vilka enheter man vill ha med sig in i Cloud.

Dessa kommer sedan heta tex (C: on ”ditt datornamn”)

Flera bildskärmar samt bli av med den blå listen i toppen avskärmen

För att ta med sig alla sina bildskärmar in i Cloud så får man gå till fliken Bildskärm.

Där kan man bocka i att använda alla bildskärmar eller ej.

Man kan även välja att ta bort den ”blåa listen” som ligger i toppen av skärmen. För att komma ur Cloud när man har tagit bort listen så kan man använda sig utan tangentbordskombinationen.   ”CTRL+ALT+BREAK”.

Andra visuella inställningar

Ifall man väljer tex LAN i dropdown menyn så bockar den automatiskt i alla bockar under.

Spara dessa inställningar

För att dessa inställningar ni har gjort skall sparas tills nästa gång ni ansluter, glöm inte att gå tillbaka till fliken ”Allmänt” och klicka på knappen ”Spara”

Har du fler frågor? Skicka en förfrågan

0 Kommentarer

Artikeln är stängd för kommentarer.
Powered by Zendesk